Karp prababci.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
34420085 UNPDF
Karp prababci
Składniki
karp o wadze 1,2-1,5 kg l 2 szklanki piwa, 3 marchewki, pietruszka, 3-4 cebule, łyżka
soku z cytryny, kilka ziaren ziela angielskiego, 3-4 goździki, liść laurowy, przylepka
suchego razowego chleba, łyżka masła, cukier, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Rybę sprawić i pokroić na dzwonka. Warzywa obrać, po-kroić w plastry, włożyć do
dużego rondla, zalać piwem, dodać sok z cytryny, przyprawy, chleb i karmeupalony z 2
łyżeczek cukru. Szczelnie przykryć i gotować 15 min. Włożyć do wrzącego wywaru
dzwonka karpia (głowę, ogon i płetwy przeznaczyć na zupę), dodać masło i gotować na
małym ogniu 45 min. Miękką rybę wyjąć z garnka i ułożyć na wygrzanym półmisku. Sos
przetrzeć przez sito i polać nim rybę. Podawać z ziemniakami z wody lub piure i surówką
z kapusty pekińskiej. (100 g - 85 kcal)
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin