Tatar z łososia.pdf
(
42 KB
)
Pobierz
34420179 UNPDF
Tatar z łososia
Składniki
40 dag świeżego łososia w kawałku, 15 dag wędzonego łososia
w kawałku, 2 małe cebulki (najlepiej szalotki), sok z połowy
cytryny, 2 łyżki oliwy, 2 łyżki kaparów, łyżka posiekanego
szczypiorku, łyżka posiekanej natki pietruszki, biały pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Oba kawałki ryby obrać ze skóry i ostrym nożem pokroić na skośne plastry grubości 3-4
mm, a potem na paski szerokości 0,5 cm. Połączyć obie ryby i dość grubo posiekać
tasakiem lub szerokim nożem. Drobno pokroić cebulkę, kapary opłukać i osączyć.
Posiekanego łososia doprawić do smaku sokiem z cytryny, pieprzem i ewentualnie solą.
Wymieszać z oliwą, kaparami, cebulką i natką. Podawać na kromkach razowca lub na
grzankach z pełnoziarnistego pieczywa tostowego. Przybrać cytryną, kaparami i listkami
natki. (100 g - 170 kcal).
Plik z chomika:
Madziulkaaa1118
Inne pliki z tego folderu:
@) Dania rybne-index.pdf
(143 KB)
Dorsz zapiekany w sosie szafranowym.pdf
(66 KB)
Dorsz zapiekany z kukurydzą.pdf
(55 KB)
Flądry w słoninie.pdf
(57 KB)
Galaretki z ryb.pdf
(75 KB)
Inne foldery tego chomika:
Desery
Drugie danie
KUCHNIA od kuchni
Kurczak i inne mięsa-Nowość
Przystawki i Sałatki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin