Ciasto:
15 dag wiórków kokosowych
15 dag maku
3/4 szkl cukru
8 białek
Białka ubić z cukrem na sztywną pianę, wymieszać z wiórkami i makiem, wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok. 30-40 min.
Masa:
kostka masła
2 budynie śmietankowe
1/2 litra mleka
1/2 szklanki cukru pudru
cukier waniliowy
1 żółtko
rodzynki
rum, poncz, wódka
okrągłe biszkopty
Budynie ugotować z mlekiem. Utrzeć masło roślinne z cukrem pudrem, cukrem waniliowym. Do tego powoli dodawać po łyżce budyń. Na koniec dodać 1 żółtko i wyłożyć to wszystko na ostudzony placek. Na masie układać biszkopty namoczone w alkoholu
( trzeba uważać, aby zbytnio nie nasiąkły bo rozlecą się). Na każdym biszkopcie położyć rodzynkę. Polać polewą czekoladową i posypać
wiórkami.
Madziulkaaa1118