Świeże warzywa z dipami.rtf

(6 KB) Pobierz
Œwie¿e warzywa z dipami

Świeże warzywa z dipami

 

Składniki na 4 porcje:

3 marchewki

2 ogórki

kalafior

2 papryki

2-3 łodygi selera naciowego

kalarepka

kostka Bulionu warzywnego WINIARY

30 dag naturalnego, gładkiego twarożku

15 dag  jogurtu naturalnego

2 ząbki czosnku

2 łki posiekanej natki pietruszki

łeczka curry

szczypta ostrej papryki, soli i pieprzu

 

Do szklanego naczynia włóż obrane, oczyszczone i (ewentualnie) pokrojone w kawałki warzywa: marchewki, ogórki, kalafior, papryki, łodygi selera naciowego, kalarepkę.

 

Ćwierć kostki bulionu warzywnego rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Twarożek utrzyj z jogurtem i podziel na 3 części. Do jednej dodaj przeciśnięte przez praskębki czosnku i natkę pietruszki, do drugiej curry i ostrą paprykę, a do trzeciej części wlej bulion. Każdy dip dokładnie wymieszaj i przypraw do smaku szczyptą soli i pieprzu.

 

Pokrojone warzywa ułóż na półmisku i maczaj w dipach.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin