SAŁATKA WARSTWOWA Z TUŃCZYKIEM
Składniki:
6 ugotowanych na twardo jajekpuszka groszku2 puszki tuńczyka w sosie własnympuszka kukurydzypęczek szczypiorku1 cebula (ładnie wygląda czerwona)ok. 20 dag sera żółtegopieprz i sól
SOS:4 łyżki majonezu2 łyżki ostrej musztardy 2 łyżki jogurtu naturalnego lub kwaśnej śmietany2 drobniutko posiekane ząbki czosnkusól, cukier, pieprz, ostra mielona papryk
Układać warstwami: starte na drobnych oczkach białka z jajek, groszek, tuńczyk (odsączony z zalewy), kukurydzę, posiekany szczypiorek, drobno posiekana cebula, teraz troszkę posolić i posypać pieprzem. Na to ułożyć starte na drobnych oczkach żółtka i starty na drobnych oczkach żółty ser. Całość po wierzchu polać sosem i udekorować szczypiorkiem. Wstawić na co najmniej 2 godz do lodówki.
robaczek_1976