KRUCHE BABECZKI
15 dag margaryny Kasia
7 łyżek cukru pudru
2 jaja
olejek wanilinowy
owoce: winogrono, truskawki, borówki,
bita śmietana, kajmak.
Jak zrobić?
Mąkę przesiać, posiekać z Kasia, dodać jaja, cukier puder, olejek. Ciasto szybko wyrobić i wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie wylepić nim foremki do babeczek. Poustawiać na blaszce i upiec na złoty kolor. Po upieczeniu powyjmować z foremek, wystudzić. Dekorować kajmakiem,bitą śmietaną i owocami. Z podanej porcji wychodzi 25 babeczek.
Temperatura piekarnika : użytkownik nie podał temperaturyoC
Czas pieczenia: ok. 30 min
UWAGA : KAJMAK MOŻNA ZROBIĆ SAMEMU
DO ZROBIENIA KAJMAKU MUSIMY
KUPUJEMY W PUSZCE MLEKO SKONDENSOWANE SŁODZONE
MLEKO WKŁĄDAMY DO WIĘKSZEGO NACZYNIA I NALEWAMY
WODĘ ALE TAK BY PUSZKA Z MLEKIEM BYŁA CAŁA ZAKRYTA
WODĄ. WSTWIAMY NA GAZ I GOTUJEMY OKOŁO 3 GODZIN PO TYM
CZASIE W PUSZCZE MAMY JUŻ GOTOWY KAJMAK.
psotucha