Bunty.doc

(24 KB) Pobierz

Bunty

 

Składniki na biszkopt czekoladowy:                                           Składniki na masę:
5 jaj                                                                                                                0,5 litra mleka


1 szklanki mąki tortowej                                                                       0,5 szklanki cukru
1/2 szklanka cukru                                                                                     1 masło
2 łyżki kakao                                                                                                   20 dag wiórek kokosowych
1 łyżeczka proszku do pieczenia                                                         cukier waniliowy

 

 

 

Przyrządzenie masy:
Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, wsypać wiórki. Gotować do zgęstnienia ok. 20 min. Po wyłączeniu do gorącej masy dodać masło. Masę wystudzić.
Na biszkopt wyłożyć zimną masę kokosową, polać polewą czekoladową i wstawić do lodówki na ok. 2 godz.


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin