Sałatka z torteini.doc

(25 KB) Pobierz

 

Sałatka z tortelini

 


v paczka pierożków TORTELINI z farszem    mięsnym
v puszka szynki konserwowej
v kostka sera feta
v puszka kukurydzy
v pęczek rzodkiewki
v pęczek koperku
v 2 duże ogórki zielone
v mały słoik majonezu
 

 

Pierożki ugotować wedle przepisu podanego na opakowaniu. Ser i szynkę pokroić w kostkę (nie za dużą, ale i nie za drobną, taką w sam raz). Kukurydze osączyć z soku. Rzodkiewkę pokroić w cienkie (ale nie pergaminowe J) plasterki. Z ogórkami zrobić to samo co z rzodkiewką, w razie potrzeby plastry przekroić jeszcze na pół, bądź na ćwiartki. Koperek drobno posiekać. Pierożki należy ostudzić, następnie wymieszać je z resztą składników.


 


 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin