SAŁATKA KEBAB - GYROS.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki:
1 kapusta peki�ska 
1 filet z indyka 
3 pomidory 
3 og�rki 
przyprawa do gyrosa lub kebaba 
p�czek zielonej pietruszki 
1 �redni s�oiczek majonezu 
2 �y�ki ketchupu 
3 �y�ki jogurtu naturalnego 



Spos�b przygotowania:
Mi�so z indyka zgrabnie na ma�e kawa�ki tniemy i po�ow� przyprawy delikatnie sypiemy. Potem na patelni dok�adnie je dusimy, Kiedy stygnie, kapust� bardzo drobniutko kroimy, a potem te� w kosteczk� og�rka i pomidora. Odk�adamy i sosem zaj�� si� jest ju� pora. Majonez, ketchup i jogurt ze sob� porz�dnie mieszamy i reszt� przyprawy jeszcze do tego dok�adamy. Potem warstwy k�adziemy: mi�so, og�rek, nast�pnie pomidor, kapusta i teraz sosem lejemy pi�knie. I dalej: pomidor, og�rek, indyk, pekinka, sos. Pekinki cz�� zielona, pietruszka wie�czy stos. Do lod�wki wk�adamy na godzink� lub dwie. Na st� k�adziemy i znika, nim zd��ysz obejrze� si�.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin