KRÓWKA.txt

(0 KB) Pobierz
SK�ADNIKI
m�ka 0,50 kg 
mi�d 4 �y�ki 
jajka 2 szt 
mas�o 1/2 kostki 
cukier waniliowy 1 torebki 
soda 1 �y�eczka 
cukier 1/2 szkl 
�mietana 30% lub 36% 1/2 litra 
galaretka cytrynowa 1 szt 
�mietan fix 1 szt 
cukier puder 2 �y�ki 
kr�wki 0,25 dag 
mleko 6 �y�ek 
orzechy wloskie krojone 0,20 dag 

Ciasto
M�ka, mi�d, jajka, mas�o, cukier waniliowy, cukier, soda z podanych sk�adnik�w zagnie�� ciasto, podzieli� na 2 cz�ci i upiec osobno.

KREM
Galaretk� rozpu�ci� w 1 szkl gotowanej wody i odstawi� do wystygni�cia.
Sch�odzon� �mietan� ubi� w trakcie ubijania doda� cukier puder, �mietan fix i t�ej�c� galaretk�.

POLEWA
Do rondelka w�o�y� kr�wki i mleko, miesza� na wolnym ogniu a� si� rozpuszcz� kr�wki.

CIASTO I
KREM
CIASTO II
POLEWA
Pola� ciasto polew� i posypa� orzechami w�oskimi
Zgłoś jeśli naruszono regulamin