SK�ADNIKI m�ka 0,50 kg mi�d 4 �y�ki jajka 2 szt mas�o 1/2 kostki cukier waniliowy 1 torebki soda 1 �y�eczka cukier 1/2 szkl �mietana 30% lub 36% 1/2 litra galaretka cytrynowa 1 szt �mietan fix 1 szt cukier puder 2 �y�ki kr�wki 0,25 dag mleko 6 �y�ek orzechy wloskie krojone 0,20 dag Ciasto M�ka, mi�d, jajka, mas�o, cukier waniliowy, cukier, soda z podanych sk�adnik�w zagnie�� ciasto, podzieli� na 2 cz�ci i upiec osobno. KREM Galaretk� rozpu�ci� w 1 szkl gotowanej wody i odstawi� do wystygni�cia. Sch�odzon� �mietan� ubi� w trakcie ubijania doda� cukier puder, �mietan fix i t�ej�c� galaretk�. POLEWA Do rondelka w�o�y� kr�wki i mleko, miesza� na wolnym ogniu a� si� rozpuszcz� kr�wki. CIASTO I KREM CIASTO II POLEWA Pola� ciasto polew� i posypa� orzechami w�oskimi
rafaelrafel26