100 g migda��w 3 �y�ki kawy rozpuszczalnej 3 jajka 3 �y�ki cukru mas�o do formy Krem: 1/3 l bitej �mietany 2 �y�ki kawy rozpuszczalnej 3 �y�ki cukru 2 �y�ki koniaku (niekoniecznie) ��tka utrze� z cukrem na puszyst�, bia�� mas�, doda� kaw� rozpuszczaln� i zmielone migda�y, wymiesza�. Bia�ka ubi� na sztywn� pian�, delikatnie po��czy� z mas�. Prostok�tn� form� wysmarowa� mas�em, nape�ni� przygotowan� mas�. Piec w nagrzanym piekarniku przez ok. 10 minut, a� do uzyskania z�ocistego koloru. Kaw� rozpu�ci� z 2 �y�kami wody i cukrem, wymiesza� z 1/4 l biej �mietany oraz koniakiem. Na �rodku upieczonego ciasta rozsmarowa� krem (brzegi ciasta powinny zosta� suche) i delikatnie zrolowa� ciasto. Gotow� rolad� posypa� odrobin� kawy, udekorowa� rozetkami bitej �mietany i ziarenkami kawy.
rafaelrafel26