Gotowanie jest proste.pdf

(1231 KB) Pobierz
10281633 UNPDF
10281633.001.png
Niniejszy darmowy ebook zawiera
fragment pełnej wersji pod tytułem:
Aby przeczytać informacje o pełnej wersji, kliknij tutaj.
Darmowa publikacja dostarczona przez
Niniejsza publikacja może być kopiowana, oraz dowolnie
rozprowadzana tylko i wyłącznie w formie dostarczonej przez
Wydawcę. Zabronione są jakiekolwiek zmiany w zawartości
publikacji bez pisemnej zgody wydawcy. Zabrania się jej
odsprzedaży, zgodnie z regulaminem Wydawnictwa Złote Myśli.
© Copyright for Polish edition by ZloteMysli.pl
Data: 29.12.2005
Tytuł: „Gotowanie jest proste” (fragment utworu)
Autor: Grzegorz Ostrowski
Korekta techniczna i skład: Anna Grabka
Internetowe Wydawnictwo Złote Myśli
Złote Myśli s.c.
ul. Plebiscytowa 1
44-100 Gliwice
EMAIL: kontakt@zlotemysli.pl
Wszelkie prawa zastrzeżone.
All rights reserved.
Spis treści
Gotowanie zaczyna się od kupowania . ...................................................4
Kupowanie i przechowywanie warzyw . ..................................................7
Bez wyposażenia ani rusz ....................................................................12
Żelazna porcja . ...................................................................................19
Grillowanie na obiad, kolację i...
.................25
Koreczki z panierowanego camemberta ......................................................................26
rukoli .............................................................................................................................27
Bruschetta .....................................................................................................................29
Roladki z grillowanej cukinii ........................................................................................30
Frytki kurczakowe do pogryzania ................................................................................32
Nadziewane pomidory jajecznicą z łososiem na gorąco ..............................................33
Migdały w skorupce paprykowej ..................................................................................35
Oliwki karnawałowe ......................................................................................................36
Zapiekane gruszki z boczkiem i rokpolem ...................................................................38
Nigiri-zushi z łososiem . ................................................................................................40
Kappamaki - sushi z ogórkiem . ....................................................................................41
Ryż shari do sushi .........................................................................................................43
Wytrawna sałatka ryżowa z pomidorami i żółtymi i
mnóstwem kminku
zielonymi kuleczkami
Coś na ząb, czyli szybkie przystawki . ...................................................25
Pieczone ziemniaki w folii z boczkiem lub słoninką i
śniadanie?
boczkowymi wzbogacony
Pyszny makaron w sosie pomidorowo - mięsnym w
stylu bolońskim
Tagliatelle z groszkiem cukrowym, pomidorami i
mozzarelli
pieczarkami
bazylią
 
sosie jogurtowym
Kapelusze pieczarek faszerowane kozim serem i
Piersi kurczaka o aromacie niezwykłym, bo marynowane w jogurcie na sposób
Szaszłyki z wołowiny marynowane wcześniej w winie z
delikatnym aromatem
ziołami
...................45
orzechami włoskimi
pełnej wersji ebooka?
 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin