Przygotowanie: 30-40 minOczekiwanie: aż się przegryzieTrudność: łatwySkładniki
•
1 kg filetów
1,5 szklanki mąki
2 jajka
0,5 litra wody
2 szklanki wody
4 łyżki ketchupu
1/3 szklanki octu
1 puszeczka koncentratu pomidorowego
2 łyżki cukru
sól, pieprz, Vegeta
4 duże cebule
słoik papryki konserwowej
słoik ogórków korniszonów
Etapy przygotowania
1.
Rybę podzielić na kawałki, posypać Vegetą i odstawić na kilkanście minut.
2.
Z mąki, wody i jajek ubić ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczać w cieście i obsmażyć.
3.
Z dwóch szklanek wody, ketchupu, koncentratu, octu, cukru, soli i pieprzu przygotować zalewę- zagotować.
4.
Cebule, papryke i ogórki pokroić w cienkie paseczki.
5.
Do naczynia kłaść warstwami ryba, warzywa, ryba, warzywa... , całość zalać gorącą zalewą. Odstawić żeby się "przegryzło"
kacha899