Ryba po japońsku.doc

(77 KB) Pobierz
Ryba po japońsku

Ryba po japońsku

Przygotowanie: 30-40 min

Oczekiwanie: aż się przegryzie

Trudność: łatwy

Składniki

1 kg filetów

 

 

1,5 szklanki mąki

 

 

2 jajka

 

 

0,5 litra wody

 

 

2 szklanki wody

 

 

4 łyżki ketchupu

 

 

1/3 szklanki octu

 

 

1 puszeczka koncentratu pomidorowego

 

 

2 łyżki cukru

 

 

sól, pieprz, Vegeta

 

 

4 duże cebule

 

 

słoik papryki konserwowej

 

 

słoik ogórków korniszonów

 

 

Etapy przygotowania
 

1.

Rybę podzielić na kawałki, posypać Vegetą i odstawić na kilkanście minut.

 

 

 

 

2.

Z mąki, wody i jajek ubić ciasto naleśnikowe. Kawałki ryby maczać w cieście i obsmażyć.

 

 

 

 

3.

Z dwóch szklanek wody, ketchupu, koncentratu, octu, cukru, soli i pieprzu przygotować zalewę- zagotować.

 

 

 

 

4.

Cebule, papryke i ogórki pokroić w cienkie paseczki.

 

 

 

 

5.

Do naczynia kłaść warstwami ryba, warzywa, ryba, warzywa... , całość zalać gorącą zalewą. Odstawić żeby się "przegryzło"

 

 

 

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin