BRUSCHETTA Z KREWETKAMI.rtf

(1 KB) Pobierz

Bruschetta z krewetkami

Składniki: 4 kromki pieczywa z ziarnami lub 4 połówki bagietki, 250 g krewetek Black Tiger, 150 g czerwonej fasolki w zalewie, 2 ząbki czosnku, pół pęczka natki pietruszki, 3 łyżki oliwy z oliwek, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka ostrej papryki lub pół łyżeczki chili, sól, pieprz.

Przygotowanie: Krewetki rozmroź i usuń ogony. Czosnek i pietruszkę posiekaj, czosnek utrzyj dodatkowo z odrobiną soli. Na patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy, wrzuć czosnek, kiedy się zeszkli dodaj krewetki i smaż całość do lekkiego zrumienienia, około 3-4 min. Fasolę odcedź z zalewy, połowę rozgnieć widelcem, a następnie całość dodaj do krewetek i smaż razem ok. 1 min. Całość dopraw do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką lub chili i natką pietruszki. Pieczywo posmaruj pozostałą oliwą i zapiecz w opiekaczu lub piekarniku na rumiano. Na grzanki nałóż farsz krewetkowo - fasolowy, posyp całość natką pietruszki i skrop sokiem z cytryny.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin