Gulasz paprykowo-ogórkowy.doc

(23 KB) Pobierz
Gulasz paprykowo - ogórkowy

 

Gulasz paprykowo - ogórkowy

 

SKŁADNIKI:

ü     0,5 kg karkówki lub łopatki

ü     2 czerwone papryki

ü     5 ogórków kiszonych

ü     3 cebule

ü     2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

ü     2 liście laurowe

ü     3 ziarenka ziela angielskiego

ü     ½ łyżeczki ziół prowansalskich

ü     po ½ łyżeczki oregano, bazylii, słodkiej i ostrej papryki

ü     olej

ü     sól

ü     mąka

 

PRZYGOTOWANIE:

1.    Mięso kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni. Dodajemy paprykę słodką i ostrą. Przekładamy do garnka. Cebulę i papryki kroimy w drobną kostkę i podsmażamy, aż cebula się zeszkli.

2.    Przekładamy do garnka z mięsem. Ogórki kroimy w drobna kostkę, dodajemy do mięsa. Doprawiamy pozostałymi przyprawami i koncentratem pomidorowym. Mieszamy.

3.    Zalewamy wodą tak, by przykryła wszystkie produkty. Gotujemy na małym ogniu 1,5 godziny. Pod koniec gotowania dodajemy 2-3 łyżki mąki. Podajemy wedle uznania z ziemniakami, kaszą lub ryżem.

 

SMACZNEGO !!!

 

 

 

Przepis pochodzi z : PRZYŚLIJ PRZEPIS 11/2007

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin