Lp.docx

(11 KB) Pobierz

> Lp. Rodzaj kiełków Czas moczenia Czas kiełkowania Uwagi
> 
> 
> 1 Lucerna (alfalfa) 5-6 godzin 5 dni -
> 2 Ciecierzyca 12 godzin 3 dni wyrośnięte są gorzkie
> 3 Dynia 12-16 godzin 3 dni po wykiełkowaniu usunąć łupiny
> 4 Fasola 12 godzin 5 dni na surowo niejadalne
> 5 Fasola mung 12 godzin 5 dni łatwe do wyhodowania
> 6 Gorczyca 12 godzin 6-12 dni -
> 7 Groch 12 godzin 3 dni -
> 8 Jęczmień 12 godzin 2-3 dni -
> 9 Owies 4 godziny 2-3 dni -
> 10 Proso 8 godzin 3 dni -
> 11 Pszenica 12 godzin 2-3 dni -
> 12 Rzeżucha 6 godzin 8 dni -
> 13 Rzodkiew 4 godziny 2 dni chroni przed pleśnią
> 14 Siemię lniane 4 godziny 2 dni kiełki trzeba wypłukać ze śluzu
> 15 Słonecznik 12 godzin 2-3 dni wyrośnięte są gorzkie
> 16 Soczewica 12 godzin 3 dni łatwe do wyhodowania
> 17 Soja 12 godzin 3 dni trochę śluzu
> 18 Żyto 12 godzin 2-3 dni -
 



Zgłoś jeśli naruszono regulamin