Gulasz z indyka.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
66450518 UNPDF
Gulasz z indyka
Składniki
50 dag piersi indyka, cebula, duży por, nieduża kiść winogron,
pół szklanki 30-proc. śmietany, 2 szklanki rosołu, łyżeczka
vegety, olej do smażenia, pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, osączyć i pokroić w kostkę. Cebulę obrać, umyć i drobno posiekać,
podsmażyć na oleju. Mięso i cebulę włożyć do rondla, zalać gorącym rosołem i dusić 10
min na wolnym ogniu. Dodać przyprawy. Por umyć, osączyć, białą część pokroić w
plastry i wrzucić do mięsa. Dusić 5 min. Śmietanę ubić. Umyte winogrona włożyć do
mięsa, wlać śmietanę, wymieszać i gotować jeszcze 5 min. Podawać z kluskami lub
ryżem i surówką z warzyw. 100 g - 120 kcal.
Plik z chomika:
CArA1
Inne pliki z tego folderu:
Pieczemy chleb w domu.pdf
(85 KB)
chleb1.docx
(19 KB)
Chleb mleczny.doc
(99 KB)
Chleb orkiszowy.doc
(133 KB)
Chleb pszenno-żytni na miodzie.doc
(101 KB)
Inne foldery tego chomika:
Pliki dostępne do 01.06.2025
⊰★⊱ PRZEDSZKOLE
⊰★⊱Dokumenty w przedszkolu
♪♫ Michael Jackson
♪♫ Moja Muzyka
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin