Zupa czosnkowa kastylijska.doc

(19 KB) Pobierz
Zupa czosnkowa kastylijska

Zupa czosnkowa kastylijska

 

300 g chleba
4 jajka
3 główki czosnku
1 1 l wody
sól
mielona papryka
oliwa z oliwek
szafran

 

Pokroić chleb na kromki grubości pół centymetra i zrobić z nich grzanki. Nożem kuchennym oskrobać lekko główki czosnku. W rondelku zagotować oliwę, na kilka sekund wrzucić czosnek w całości i szafran, po czym dodać letnią wodę. Kiedy zacznie wrzeć, dodać chleb i zmniejszyć ogień. Po pół godzinie doprawić solą i papryką. Zdjąć rondelek z ognia i po kolei wbić jajka. przykryć zupę i odstawić na pięć minut. Podawać w tym samym naczyniu

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin