faszerowane pieczarki z rokpolem.txt

(0 KB) Pobierz
faszerowane pieczarki z rokpolem
--------------------------

* 8 du�ych pieczarek
* str�k ��tej papryki
* 2 pomidory
* cebula
* 1 �y�ka oleju
* p�czek natki
* 10 dag niebieskiego sera ple�niowego (rokpol, danishblue)
* s�l
* pieprz
* 2 �y�ki parmezanu

Pieczarki oczy�ci� i umy�, n�ki odci�� i pokroi� w ma�� kostk�. Oczyszczona papryk�, cebul� i pomidory r�wnie� pokroi� w kostk�. Na gor�cym oleju usma�y� pieczarki, cebul� i papryk�, doda� posiekan� natk� i pomidory. Po minucie sma�enia wrzuci� rozdrobniony ser ple�niowy, przyprawi� do smaku sol� i pieprzem. Nadzieniem nape�ni� kapelusze pieczarek, posypa� po wierzchu parmezanem. Zawin�� w foli�, u�o�y� na gor�cym grillu, piec ok. 10 minut. Podawa� z zielon� sa�at� i bagietk� posmarowan� mas�em czosnkowym.
Pyszne, SMACZNEGO!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin