faszerowane pieczarki z rokpolem -------------------------- * 8 du�ych pieczarek * str�k ��tej papryki * 2 pomidory * cebula * 1 �y�ka oleju * p�czek natki * 10 dag niebieskiego sera ple�niowego (rokpol, danishblue) * s�l * pieprz * 2 �y�ki parmezanu Pieczarki oczy�ci� i umy�, n�ki odci�� i pokroi� w ma�� kostk�. Oczyszczona papryk�, cebul� i pomidory r�wnie� pokroi� w kostk�. Na gor�cym oleju usma�y� pieczarki, cebul� i papryk�, doda� posiekan� natk� i pomidory. Po minucie sma�enia wrzuci� rozdrobniony ser ple�niowy, przyprawi� do smaku sol� i pieprzem. Nadzieniem nape�ni� kapelusze pieczarek, posypa� po wierzchu parmezanem. Zawin�� w foli�, u�o�y� na gor�cym grillu, piec ok. 10 minut. Podawa� z zielon� sa�at� i bagietk� posmarowan� mas�em czosnkowym. Pyszne, SMACZNEGO!
Meteor-hwdp