RACHUCHY.doc

(20 KB) Pobierz
RACHUCHY

RACHUCHY

Dodane 16 kwiecień 2010; 13:53

RACUCHY

125 g mąki samorosnącej
Sól
Proszek do pieczenia
25 g cukru
125 ml mleka




Do mąki dodać szczyptę soli, łyżeczkę proszku do pieczenia, cukier – wymieszać składniki.
Rozgrzać patelnię,
Do ww składnikó w dodać jedno jajko, Ubijaczką ubijać całość od środka i dodać mleko cały czas powoli mieszać. Mieszać do momentu pojawienia się bąbelków powietrza.

Na rozgrzaną patelnię (patelnia nie może być mocno rozgrzana!) wlać odrobinę oleju słonecznikowego i wykładać ciasto partiami na patelnię. Przełożyć na druga stronę, gdy się przezłocą.

Można podawać posmarowane:
masłem, dżemem tym co się lubi

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin