6 porcji.doc

(29 KB) Pobierz

·         6 porcji

·        

·         Prep 30 min (plus chilling) Prep 30 min (plus chłodzenie)

·        

·         Bake 15 min Piec 15 min

Składniki:

·         1 arkusz mrożone ciasto francuskie, rozmrożone i pocięte w prostokąty 6 równych

·         1 1 pint truskawki, łuszczone i krojone

·         2 szklanki świeżych jagód

·         2 szklanki świeżych malin

·         1 / 4 szklanki cukru 3 łyżki plus

·         1 łyżka świeżego soku z cytryny

·         3 łyżki ruby port

·         1 szklanka śmietany ciężkich

·         1 / 2 szklanki (4 uncje) mascarpone

·         1 łyżeczka czysty ekstrakt waniliowy

Służyć świeże owoce w temperaturze pokojowej, aby zmaksymalizować ich smak.

Directions: Kierunkach:

  1. Rozgrzej piekarnik do 400 °. Ułożyć ciasto francuskie na blachy do pieczenia i piec do uzyskania złotego koloru, około 15 minut. Niech cool na stojaku na 5 minut, podzielone na 2 każdego kawałka warstwy.
  2. W dużej misce, połączyć jagody. W dużym, patelni niereaktywne, połączyć 3 szklanki jagód, 1 / 4 szklanki cukru, sok z cytryny i port na średnim ogniu. Przesuń na wolnym ogniu i gotować, aż pogrubione, około 8 minut.Transfer do miski i przechowywać w lodówce do ostygnięcia.
  3. . Przy użyciu miksera elektrycznego, ciężkich pobić śmietana, mascarpone, wanilia, a pozostałe 3 łyżki cukru do sztywnych, około 2 minut. Razy w 3 / 4 szklanki jagód kompot.
  4. Spread pozostałych kompot berry na dno ciasta.Top je śmietaną jagody, świeże owoce i pozostałe szczyty ciast. Dollop with the remaining berry cream before serving. Kupa z pozostałymi krem jagodowych przed podaniem.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin