CIASTO CZEKOLADOWO-KOKOSOWE.rtf

(1 KB) Pobierz

                                          CIASTO CZEKOLADOWO-KOKOSOWE Z TOFFI

 

CIASTO:

·                      4 JAJKA

·                      1 SZKLANKA CUKRU

·                      3 ŁYŻKI KAKAO

·                      250 G. MASŁA LUB MARGARYNY

·                      1 1/2 SZLANKI MĄKI

·                      1 1/2 ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA

WYKONANIE:

MASŁO UTRZEĆ Z CUKREM NA PUSZYSTĄ MASĘ, DODAĆJAJKA ORAZ ROZPUSZCZONE W KILKU ŁYŻKACH WODY KAKAO. DO MASY DODAWAĆ PORCJAMI MĄKĘ WYMIESZANĄ Z PROSZKIEM DO PIECZENIA.WYŁOŻYĆ CIASTO NA BLASZKĘ 23X30 CM I PIEC 40 MINUT W TEMPERATURZE 180 STOPNI.

 

MASA:

·                      1PUSZKA SKONDENSOWANEGO SŁODZONEGO MLEKA

·                      250 G. MASŁA LUB MARGARYNY

·                      200 G. WIÓRKÓW KOKOSOWYCH

·                      1/2 SZKLANKI WÓDKI

WYKONANIE:

WIÓRKI WYŁOŻYĆ DO SŁOIKA,ZALAĆ WÓDKĄ ZAMKNĄĆ I POTRZASAJĄC POJEMNIKIEM DOKŁADNIE WYMIESZAĆ, ODSTAWIĆ NA 30-60 MINUT. MASŁO UTRZEĆ, DODAWAĆ STOPNIOWO TOFFI A NASTĘPNIE WIÓRKI, CIASTO PRZEKROIĆ NA PÓŁ. PRZEŁOŻYĆ KREMEM NA WIERZCH TEŻ DAĆ KREM, MOŻNA POLAĆ POLEWĄ CZEKOLADOWĄ.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin