Paszteciki z wštróbkš Ciasto krucho - drożdżowe: 20 dag mški 12 dag margaryny 3 dag drożdży 4,5 łyżki mleka pół łyżeczki cukru jajo do smarowania Nadzienie: 25 dag wštróbki cielęcej 6 dag słoniny mała cebula sól pieprz Wštróbkę opłukać, zdjšć błonę, pokrajać w cienkie plastry. Słoninę pokrajać na drobne kawałki, cebulę w kršżki. Wszystkie składniki włożyć do rondelka, wlać 2-3 łyżki wody, dusić 10-15 min., podlewajšc wodš. Następnie drobno posiekać, dodać sól i pieprz. Przygotować ciasto krucho - drożdżowe według przepisu Paszteciki z serem tylżyckim. Formować paszteciki, nadziewajšc je wštróbkš, jak paszteciki z kapustš i mięsem, oraz upiec w goršcym piekarniku. Z podanych składników otrzymuje się 25-30 pasztecików.
krystynka161