Paszteciki Z Wątróbką.txt

(0 KB) Pobierz
Paszteciki z wštróbkš

Ciasto krucho - drożdżowe:
20 dag mški
12 dag margaryny
3 dag drożdży
4,5 łyżki mleka
pół łyżeczki cukru
jajo do smarowania
Nadzienie:
25 dag wštróbki cielęcej
6 dag słoniny
mała cebula
sól
pieprz

Wštróbkę opłukać, zdjšć błonę, pokrajać w cienkie plastry. Słoninę pokrajać na drobne kawałki, cebulę w kršżki. Wszystkie składniki włożyć do rondelka, wlać 2-3 łyżki wody, dusić 10-15 min., podlewajšc wodš. Następnie drobno posiekać, dodać sól i pieprz. Przygotować ciasto krucho - drożdżowe według przepisu Paszteciki z serem tylżyckim. Formować paszteciki, nadziewajšc je wštróbkš, jak paszteciki z kapustš i mięsem, oraz upiec w goršcym piekarniku. Z podanych składników otrzymuje się 25-30 pasztecików.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin