Pasta kanapkowa z awokado.doc

(225 KB) Pobierz
Pasta kanapkowa z awokado

Pasta kanapkowa z awokado

składniki

·         1 dojrzałe awokado

·         2 łyżki soku z cytryny

·         2 jajka na twardo (1 do dekoracji)

·         1 szalotka

·         1 opakowanie twarożku (20 dag)

·         szczypta czosnku granulowanego

·         sól

·         pieprz

·         ciemny chleb

·         plasterki cebuli i listki rukoli do dekoracji

             

 

sposób przygotowania

Awokado obierz, wyjmj ze środka pestkę, a miąższ rozgnieć widelcem i skrop sokiem z cytryny. Jedno jajko obierz ze skorupki i również rozgnieć widelcem. Szalotkę drobno posiekaj i wymieszaj z awokado i rozgniecionym jajkiem. Dodaj serek śmietankowy oraz posiekaną szalotkę. Przypraw do smaku granulowanym czosnkiem, solą i pieprzem. Pastę podawaj z ciemnym pieczywem (np. z pumperniklem, chlebem wileńskim lub razowcem na miodzie). Na kanapkach ułóż plasterki drugiego jajka na twardo, krążki cebuli oraz listki rukoli.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin