Zawijane mięso z kaszą i grzybami.doc

(85 KB) Pobierz
Zawijane mięso z kaszą i grzybami

Zawijane mięso z kaszą i grzybami

Składniki

·         5 kotletów schabowych lub karczek

·         2 cebule

·         pół łyżki masła

·         1/2 szklanki kaszy jęczmiennej średnia

·         szklanka wody

·         5 suszonych grzybów lub świeżych

·         jajko

·         mąka

·         bułka tarta

·         sól,pieprz

·         natka pietruszki.

·          

Opis przygotowania

jeśli mamy świeże grzybki obsmażamy na masełku pieprzymy i solimy jeśli suszone gotujemy w małej ilości wody ,wyjmujemy i drobno siekamy pół szklanki kaszy wsypujemy do gotującej się wody(szklanka) dodajemy 1/2 kostki smakowej(cielęca) kiedy kasza dochodzi dodajemy grzybki i jeszcze chwilkę gotujemy kasza musi być gęstawa odstawiamy do wystygnięcia cebulkę kroimy w piórka ,rumienimy na maśle,dzielimy na ilość kotletów na rozbite kotlety nakładamy natkę,łyżkę kaszy rozsmarować na wierzch kładziemy jedną cześć cebulki,zwijamy w rulon. obtaczamy w mące,jajku,bułce i smażymy na małym ogniu ze wszystkich stron.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin