Kurczak w pierzynce.doc

(27 KB) Pobierz

Kurczak w pierzynce

 

Składniki:

 

1 podwójna pierś z kurczaka
3 łyżki oleju
przyprawa gyros
7 łyżek ketchupu
2 średnie cebule
5 średnich ogórków kiszonych
8 łyżek majonezu
½ średniej kapusty pekińskiej

 

 

 

 

Sposób wykonania:

Pierś z kurczaka skroić w kostkę, podsmażyć na oleju i ostudzić. Następnie dodać przyprawę gyros i wymieszać. Cebulę i ogórki kiszone pokroić w kostkę. Kapustę pekińską drobno poszatkować.

W przezroczystej misce układać składniki w następującej kolejności: kurczak, ketchup, cebula, 4 łyżki majonezu, ogórki kiszone, pozostały majonez i na górę kapusta pekińska.

Sałatkę schłodzić w lodówce.

Smacznego.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin