Pralinki tiramisu.odt

(10 KB) Pobierz

Pralinki tiramisu

 

 

Składniki:

       2 łyżki kawy rozpuszczalnej

       140 g biszkoptów

       250 g serka mascarpone

       1 łyżka cukru pudru

       1 cukier waniliowy (16 g)

       2 łyżki alkoholu

       kakao do obtoczenia

Kawę rozpuścić z 6 łyżkami wrzącej wody, odstawić do ostygnięcia. Dodać do niej 2 łyżki alkoholu. Biszkopty rozdrobnić na proszek mikserem. Wymieszać z kawą, odstawić na 20 minut. Mascarpone, cukier puder, cukier waniliowy wymieszać mikserem, następnie dodać kawowe biszkopty, wymieszać, można zmiksować. Masę odstawić na kilka godzin do lodówki (u mnie cała noc), formować kulki, obtaczać w kakao. Odstawić do lodówki. Z przepisu wychodzi około 20 kuleczek.

Smacznego :)

 

 

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin