Deserowy domek.doc

(29 KB) Pobierz

DESEROWY DOMEK

 

Składniki:

-        ok. 40 herbatników Petit Beurre

-        ½ kg białego sera

-        ½ kostki masła

-        2 łyżki kakao

-        1 szklanka cukru pudru

-        1 cukier waniliowy

-        zapach do ciast (wg uznania)

 

Przygotowanie:

Ser  zmielić 2 razy przez maszynkę. W trakcie drugiego mielenia dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. Wlać olejek zapachowy, wymieszać. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i wymieszać.

Ułożyć trzy rzędy herbatników(po 6 w rzędzie). Herbatniki posmarować białą masą, na to położyć drugą warstwę herbatników i posmarować masą kakaową. Złożyć domek, polać polewą i udekorować bakaliami lub wiórkami kokosowymi.

Wstawić do lodówki.

Najlepiej smakuje następnego dniaJ

SmacznegoJ

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin