DESEROWY DOMEK
Składniki:
- ok. 40 herbatników Petit Beurre
- ½ kg białego sera
- ½ kostki masła
- 2 łyżki kakao
- 1 szklanka cukru pudru
- 1 cukier waniliowy
- zapach do ciast (wg uznania)
Przygotowanie:
Ser zmielić 2 razy przez maszynkę. W trakcie drugiego mielenia dodać cukier puder, cukier waniliowy i masło. Wlać olejek zapachowy, wymieszać. Masę podzielić na 2 części. Do jednej dodać kakao i wymieszać.
Ułożyć trzy rzędy herbatników(po 6 w rzędzie). Herbatniki posmarować białą masą, na to położyć drugą warstwę herbatników i posmarować masą kakaową. Złożyć domek, polać polewą i udekorować bakaliami lub wiórkami kokosowymi.
Wstawić do lodówki.
Najlepiej smakuje następnego dniaJ
SmacznegoJ
rreenegat