INSTRUKCJA OBSŁUGI EURO - GRILLA.doc

(37 KB) Pobierz
The page cannot be displayed because the request range was not satisfiable.D9 bjbjj"c

l&&&&&&&:0008ht:Q@???????A 'C:?Q&?&&g@|&&??{B:&&? :0{>f?4!@0Q@?faC{jaC?::&&&&INSTRUKCJA BHP 
PRZY OBSAUDZE EURO - GRILLA

1. Euro   grill sBu|y do pieczenia, odgrzewania, gotowania, duszenia lub opiekania. U|ywanie urzdzenia niezgodne z przeznaczeniem jest zabronione.                                                                   

2. Urzdzenie mo|e uruchamia jedynie pracownik uprzednio przeszkolony z zakresu      bezpieczeDstwa i higieny pracy na stanowisku oraz posiadajcy aktualne orzeczenie lekarskie stwierdzajce brak przeciwwskazaD do pracy na tym stanowisku. Ponadto obsBuga powinna by zaznajomiona z konstrukcj urzdzenia oraz zasadami jego eksploatacji i obsBugi   zgodnie z zaleceniami producenta.

3. Przed uruchomieniem urzdzenia nale|y skontrolowa wyposa|enie stan techniczny oraz dziaBanie wszystkich zabezpieczeD euro - grilla.

4. Urzdzenie mo|e by wBczone tylko po stwierdzeniu peBnej gotowo[ci roboczej.

5. W przypadku samoczynnego wyBczenia si urzdzenia przed zakoDczeniem pracy, jego ponowne zaBczenie mo|e nastpi po ustaleniu i usuniciu przyczyny tego faktu.

6. Urzdzenie nale|y wyBczy natychmiast w przypadku stwierdzenia nieprawidBowego funkcjonowania, zwBaszcza w przypadku wystpienia niebezpieczeDstwa dla obsBugi.

7. Z uwagi na niebezpieczeDstwo zwarcia, euro   grill nie mo|e by u|ywany na wolnym powietrzu.

8. Z uwagi na niebezpieczeDstwo zwarcia, euro grill nie mo|e by czyszczony za pomoc w|a z wod.

9. Uwaga ! w czasie pracy urzdzenie mo|e si silnie nagrza: dotyczy to przede wszystkim drzwiczek, pojemnika i grnej strony urzdzenia.

10. Przed wymian lub monta|em ro|na lub innego wyposa|enia dodatkowego nale|y wyBczy rotor.

11. Grill i piec podgrzewajcy nale|y regularnie czy[ci z uwagi na bez awaryjno[ pracy i niebezpieczeDstwo po|aru. Szczeglnie wa|ne s: kratka wentylacyjna i wirniki.

12. Rozgrzany grill powinien by obsBugiwany w rkawicach ochronnych   suchych i nie natBuszczonych.

13. Nie nale|y grillowa produktw mro|onych.

14. Ze wzgldu na niebezpieczeDstwo poparzenia nale|y regularnie opr|nia pojemnik na tBuszcz u|ywajc do tego celu specjalnego pojemnika z odpBywem.

15. Proces grillowania powinien przebiega przy zamknitych drzwiach urzdzenia.

16. Czyszczenie oraz wszelkie czynno[ci konserwacyjne i naprawcze mog by dokonywane po odBczeniu od zasilania elektrycznego   poprzez wyjcie wtyczki z gniazda sieciowego.

17. Naprawy mo|e wykonywa tylko pracownik dziaBu technicznego lub serwisu.

18. Zrodki do czyszczenia urzdzenia mog podra|nia skr. Z tego powodu nale|y u|ywa gumowych rkawic.

19. O wszelkich usterkach i nieprawidBowo[ciach w pracy urzdzenia nale|y bezzwBocznie poinformowa przeBo|onego.












 XZ	jUCJ5CJCJ5CJ 5CJ$ XZ

		



V
X
$]a$$a$$a$$x]x^a$8:hjln$a$$a$h+p$,p$-p$.p$1h/R . A!"#$%4$5$6$7$
iB@BStan...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin