The page cannot be displayed because the request range was not satisfiable.D9 bjbjj"c l&&&&&&&:0008ht:Q@???????A 'C:?Q&?&&g@|&&??{B:&&? :0{>f?4!@0Q@?faC{jaC?::&&&&INSTRUKCJA BHP PRZY OBSAUDZE EURO - GRILLA 1. Euro grill sBu|y do pieczenia, odgrzewania, gotowania, duszenia lub opiekania. U|ywanie urzdzenia niezgodne z przeznaczeniem jest zabronione. 2. Urzdzenie mo|e uruchamia jedynie pracownik uprzednio przeszkolony z zakresu bezpieczeDstwa i higieny pracy na stanowisku oraz posiadajcy aktualne orzeczenie lekarskie stwierdzajce brak przeciwwskazaD do pracy na tym stanowisku. Ponadto obsBuga powinna by zaznajomiona z konstrukcj urzdzenia oraz zasadami jego eksploatacji i obsBugi zgodnie z zaleceniami producenta. 3. Przed uruchomieniem urzdzenia nale|y skontrolowa wyposa|enie stan techniczny oraz dziaBanie wszystkich zabezpieczeD euro - grilla. 4. Urzdzenie mo|e by wBczone tylko po stwierdzeniu peBnej gotowo[ci roboczej. 5. W przypadku samoczynnego wyBczenia si urzdzenia przed zakoDczeniem pracy, jego ponowne zaBczenie mo|e nastpi po ustaleniu i usuniciu przyczyny tego faktu. 6. Urzdzenie nale|y wyBczy natychmiast w przypadku stwierdzenia nieprawidBowego funkcjonowania, zwBaszcza w przypadku wystpienia niebezpieczeDstwa dla obsBugi. 7. Z uwagi na niebezpieczeDstwo zwarcia, euro grill nie mo|e by u|ywany na wolnym powietrzu. 8. Z uwagi na niebezpieczeDstwo zwarcia, euro grill nie mo|e by czyszczony za pomoc w|a z wod. 9. Uwaga ! w czasie pracy urzdzenie mo|e si silnie nagrza: dotyczy to przede wszystkim drzwiczek, pojemnika i grnej strony urzdzenia. 10. Przed wymian lub monta|em ro|na lub innego wyposa|enia dodatkowego nale|y wyBczy rotor. 11. Grill i piec podgrzewajcy nale|y regularnie czy[ci z uwagi na bez awaryjno[ pracy i niebezpieczeDstwo po|aru. Szczeglnie wa|ne s: kratka wentylacyjna i wirniki. 12. Rozgrzany grill powinien by obsBugiwany w rkawicach ochronnych suchych i nie natBuszczonych. 13. Nie nale|y grillowa produktw mro|onych. 14. Ze wzgldu na niebezpieczeDstwo poparzenia nale|y regularnie opr|nia pojemnik na tBuszcz u|ywajc do tego celu specjalnego pojemnika z odpBywem. 15. Proces grillowania powinien przebiega przy zamknitych drzwiach urzdzenia. 16. Czyszczenie oraz wszelkie czynno[ci konserwacyjne i naprawcze mog by dokonywane po odBczeniu od zasilania elektrycznego poprzez wyjcie wtyczki z gniazda sieciowego. 17. Naprawy mo|e wykonywa tylko pracownik dziaBu technicznego lub serwisu. 18. Zrodki do czyszczenia urzdzenia mog podra|nia skr. Z tego powodu nale|y u|ywa gumowych rkawic. 19. O wszelkich usterkach i nieprawidBowo[ciach w pracy urzdzenia nale|y bezzwBocznie poinformowa przeBo|onego. XZ jUCJ5CJCJ5CJ 5CJ$ XZ V X $]a$$a$$a$$x]x^a$8:hjln$a$$a$h+p$,p$-p$.p$1h/R . A!"#$%4$5$6$7$ iB@BStan...
wiech_17