Groch z fasolą.pdf
(
37 KB
)
Pobierz
33611708 UNPDF
Groch z fasolą
30 dag grochu
30 dag fasoli
20 dag mięsa wieprzowego lub wołowego
10 dag słoniny
cebula
sól, pieprz do smaku
Sposób wykonania :
Zagotować kilka litrów wody.
Do wrzątku włożyć mięso i gotować do miękkości, po czym wyjąć je, a do wywaru
wrzucić umyty groch i fasolę.
Gotować 30 minut.
Dodać sól i pieprz do smaku, gotować jeszcze przez chwilę po czym odstawić z ognia.
Słoninę pokroić w kostkę i usmażyć na złoty kolor.
Dodać drobno posiekaną cebulę i też usmażyć na złoty kolor.
Wrzucić do garnka z zupą, wymieszać i podawać.
Plik z chomika:
rodynka
Inne pliki z tego folderu:
Flaczki (Żarnuszki).pdf
(28 KB)
Fasola z kaszą.pdf
(29 KB)
Bigos z młodej kapusty.pdf
(30 KB)
Mielone, gołąbki, sajgonki.pdf
(797 KB)
Kanapka na lunch.pdf
(36 KB)
Inne foldery tego chomika:
& Kulinarne serie &
Chlebek pita
Ciasta
Dania mięsne
Dania z pieczarek
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin