Kotlety z warzyw.doc

(19 KB) Pobierz
Kotlety z warzyw

Kotlety z warzyw
3-4 marchewki,
2-3 pietruszki,
1/2 selera,
1 por,
bułka,
2 szklanki zielonego groszku,
2 kalarepy,
3 jajka,
przyprawy,
mąką,
bułka tarta,
olej do smażenia

Jarzyny obrane i oczyszczone włożyć do wrzącej wody z kostką rosołową i ugotować do miękkości. Następnie zmiksować albo przetrzeć przez sito, dodać 2 jajka oraz bułkę namoczoną w mleku i dobrze odciśniętą. Doprawić masę do smaku solą, gałką muszkatołową i pieprzem. Uformować 6-8 kotletów, panierować w mące, jajku i tartej bułce. Rozgrzać na patelni olej i smażyć kotlety z obu stron.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin