Avocado ze śmietaną.doc

(102 KB) Pobierz
Avocado ze śmietaną

Avocado ze śmietaną

 

składniki

·         3 duże dojrzałe awokado

·         cukier do smaku

·         1 szklanka gęstej śmietany (lub twarożku)

·         odrobina rumu

·         bita śmietana i cząstki awokado do dekoracji

 

             

 

 

 

sposób przygotowania

 

Pokrój awokado wzdłuż na połówki, usuń pestki (nie wyrzucaj ich). Wyjmij miąższ z połówek awokado i rozgnieć go widelcem. Dodaj nieco cukru do smaku, wymieszaj ze śmietaną lub twarożkiem. Przełóż do miski, do masy ponownie włóż pestki awokado. Szczelnie przykryj i wstaw do lodówki (dzięki pestkom masa nie straci ładnego zielonkawego koloru, trzeba tylko pamiętać, aby do środka nie dostawało się powietrze). Przed podaniem ozdób krem bitą śmietaną i cienko pokrojonymi cząstkami awokado.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin