TORCIK TRUSKAWKOWY(1).pdf

(195 KB) Pobierz
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/139/torcik-truskawkowy
Torcik truskawkowy - przepisy na ciasta i desery Winiary
Page 1 of 1
Torcik truskawkowy
Autor: WINIARY
Ocena: 5 /5
Informacje o przepisie:
Liczba porcji: 12
Przygotowanie: 15 min.
Oczekiwanie: 30 min.
Kalorie w 1 porcji: 117 kcal
Składniki:
2 Galaretki o smaku truskawkowym
1 opakowanie biszkoptów
3 opakowania serka homogenizowanego
500 g truskawek
Dno tortownicy (średnica ok 21 cm) wyłożyć biszkoptami. Truskawki oczyścić, ułożyć na
biszkoptach. Dwa opakowania galaretki rozpuścić w 500 ml gorącej wody, przestudzić. Serek
homogenizowany połączyć z lekko tężejącą galaretką.
Masę przełożyć do tortownicy. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Tort podajemy
udekorowany truskawkami.
Nasza rada: truskawki można schłodzić przed ułożeniem w tortownicy, wtedy masa szybciej
zastygnie.
Copyright © 2010 Nestlé Polska
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/139/torcik-truskawkowy
2011-11-13
725668602.001.png 725668602.002.png 725668602.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin