SZRLOTKA CIOCI ZOSI.pdf

(199 KB) Pobierz
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/131/szarlotka-cioci-zosi
Szarlotka cioci Zosi - przepisy na ciasta i desery Winiary
Page 1 of 1
Szarlotka cioci Zosi
Autor: WINIARY
Ocena: 5 /5
Informacje o przepisie:
Liczba porcji: 24
Przygotowanie: 15 min.
Oczekiwanie: 45 min.
Kalorie w 1 porcji: 214 kcal
Składniki:
1 Budyń o smaku waniliowym
1 Cukier wanilinowy
1 łyżeczka Proszku do pieczenia
1 szklanka cukru
3 szklanki mąki
250 g margaryny
tłuszcz do posmarowania formy
3 jajka
1 kg jabłek
Jabłka obrać, pokroić. Mąkę przesiać do miski. Dodać margarynę, 1/2 szklanki cukru, cukier
wanilinowy, proszek do pieczenia oraz żółtka. Z podanych składników wyrobić ciasto. Blachę
wysmarować tłuszczem Rozłożyć 3/4 ciasta (resztę zostawić na kruszonkę).
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, Budyń w proszku i dokładnie wymieszać. Na warstwie
ciasta rozłożyć pokrojone jabłka i ubitą pianę. Posypać kruszonką. Piec 45 minut. Do części ciasta na
kruszonkę można dodać kakao.
Copyright © 2010 Nestlé Polska
http://www.winiary.pl/przepis.aspx/131/szarlotka-cioci-zosi
2011-11-13
725673591.001.png 725673591.002.png 725673591.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin