Trzeszczący przekładaniec.pdf
(
56 KB
)
Pobierz
37870409 UNPDF
Trzeszczący przekładaniec
Składniki
Ciasto: 50 dag mąki, 15 dag smalcu, łyżka masła, 18 dag cukru
pudru, 3 łyżki gęstej śmietany, 3 żółtka, cukier waniliowy,
łyżeczka proszku do pieczenia. Krem: kostka masła, pół szklanki
cukru pudru, żółtko, 3 łyżki gęstej śmietany, aromat cytrynowy,
kieliszek spirytusu, kwasek cytrynowy; słoik dżemu morelowego, dowolna polewa
Sposób przyrządzania
Z podanych składników zagnieść ciasto, włożyć na godzinę do lodówki. Następnie
podzielić na 3 równe części, rozwałkować na 3 placki wielkości małej tortownicy i upiec.
Odstawić, by wystygły. Przygotować krem. Utrzeć masło z cukrem i żółtkiem. Nadal
ucierając, dodać śmietanę, spirytus, aromat i kwasek cytrynowy. Wystudzone placki
przełożyć kremem i dżemem (placek, dżem, krem, placek, dżem, krem, placek). Polać
ciasto polewą. Wstawić do lodówki. Przekładaniec jest najsmaczniejszy na drugi dzień.
(100 g - 440 kcal).
Plik z chomika:
Koteciek
Inne pliki z tego folderu:
PRZEKLADAŃCE.zip
(1098 KB)
Wieniec.pdf
(63 KB)
Wianuszek gdański.pdf
(62 KB)
Trzeszczący przekładaniec.pdf
(56 KB)
Stefania.pdf
(69 KB)
Inne foldery tego chomika:
# PRZEPISY CIASTA i ANIMACJE
▫ CIASTA RÓŻNE
▫ CZEKOLADKI; TRUFLE; PRALINKI; WAFLE
► przepisy
244 przepisy (naleśniki, ciasteczka, pączki, hrusty, racuchy, przepisy mączne - dużo)
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin