Sałatka Ewy
Składniki na 6 porcji:
30-40 dag mięsa z wędzonego kurczaka
2 szklanki ugotowanego ryżu
puszka kukurydzy
4 mandarynki
marynowana dynia (mały słoik)
5 łodyg selera naciowego
mała kapusta pekińska
słoik Majonezu sałatkowego WINIARY
pół szklanki jogurtu
curry
pieprz
sól
Ryż włóż do szklanej salaterki, dodaj pokrojone mięso z kurczaka, posiekaną kapustę pekińską oraz obrany z włókien drobno pokrojony seler.
Kukurydzę i marynowaną dynię odcedź z zalewy, potem obierz i podziel na cząstki mandarynki, wszystkie składniki przełóż do salaterki.
Przygotuj sos: majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj płaską łyżkę curry, przypraw do smaku pieprzem i solą, wymieszaj. Polej sałatkę sosem, delikatnie wymieszaj i odstaw do schłodzenia.
my_cha