Ilość porcji: na 6-8 osób
Składniki:
· 1 szklanka bułki tartej
· 5 jajek, rozbitych widelcem
· 3/4 szklanki mleka
· 1/4 lub 1 szklanka startego sera pecorino
· 1 ząbek czosnku, przepuszczony przez praskę
· 1 szklanka posiekanej natki pietruszki
· szczypta soli
· szczypta pieprzu
· 1 szklanka oleju do smażenia
· 1 średnia cebula, posiekana
· 1 puszka pomidorów
· 1 łyżeczka cukru
· 1/4 szklanki wody w razie potrzeby
· 1/4 szklanki podartej bazylii
Sposób przygotowania:
· 5 udźców baranich bez kości, związanych
· 2 ząbki czosnku, cienko pokrojone
· 10 małych kawałków parmezanu
· 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
· czarny pieprz do smaku
· sól do smaku
· 1/4 szklanki białego wina
· 24 pieczarki bez nóżek (same kapelusze)
· 2 łyżki oliwy z oliwek
· 2 ząbki czosnku, przepuszczone przez praskę
· pieprz do smaku
· 1/2 szklanki bułki tartej Buddy’ego Valastro
· 1/2 szklanki + 2 łyżki startego parmezanu
· 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
dagmarkak