Kulinarne inspiracje Tesco - Ryby i owoce morza z grilla.pdf
(
1634 KB
)
Pobierz
341063820 UNPDF
Koktajl z grillowanych krewetek
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:35
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
400 g krewetek krlewskich
250 g pomidorkw koktajlowych
100 g oliwek czarnych bez pestek
2 þyŇki octu winnego
(czerwonego)
2 zĢbki czosnku
1 þyŇka oliwa z oliwek
1 opakowanie saþat fitness
(mieszanka radicchio, lollo i
lodowej)
Sposb przyrzĢdzania:
Krewetki opþucz, skrop oliwĢ z oliwek, dodaj czosnek wyciĻniħty przez praskħ. Nastħpnie grilluj
krewetki na Ļrednim Ňarze przez 5 min stale obracajĢc. Odstaw do wystygniħcia. Na talerzu uþŇ
mieszankħ saþat, pomidorki koktajlowe i czarne oliwki. Na tak przygotowane warzywa ukþadaj
ostudzone, grillowane krewetki. Polej caþoĻę octem winnym i oliwĢ z oliwek. Smacznego!
ýosoĻ w dzwonkach z grilla z sosem
cytrynowym
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:50
marynowanie: 01:00
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
800 g þososia w dzwonkach
100 ml jogurtu naturalnego
1 cytryna
4 þyŇki oleju
przyprawy: sl, pieprz zioþowy,
przyprawa do ryb
Sposb przyrzĢdzania:
Olej wymieszaj z solĢ i przyprawĢ do ryb. Cytrynħ sparz, a nastħpnie zetrzyj skrkħ na drobnej
tarce (na drobne wirka), z caþej cytryny wyciĻnij sok. Poþowħ soku z cytryny dodaj do oleju z
przyprawami. ýososia posmaruj marynatĢ i wstaw do lodwki na 1 godz.
Przygotuj sos: Jogurt wymieszaj z resztĢ soku z cytryny i startĢ skrkĢ cytryny, dopraw solĢ i
pieprzem zioþowym.
ýososia wyjmij z lodwki i kþadŅ na grill. SmaŇ po 15 min z kaŇdej strony. Podczas grillowania
rybħ smaruj pozostaþĢ marynatĢ.
PstrĢg faszerowany natkĢ i czosnkiem
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:40
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
4 pstrĢgi Ļredniej wielkoĻci
1 pħczek natki pietruszki
6 zĢbkw czosnku
3 þyŇki masþa
ď cytryny
przyprawy: sl, pieprz, przyprawa
do ryb
Sposb przyrzĢdzania:
Posiekaj natkħ pietruszki, dodaj pociħty w plasterki czosnek i wszystko wymieszaj z masþem.
Tak przygotowanĢ masĢ faszeruj rybħ. Dopraw pstrĢga solĢ, pieprzem i przyprawĢ do ryb. Polej
sokiem z cytryny. Grilluj przez ok. 25 min. Polecamy korzystaę z siatki do pieczenia ryb na
grillu.
PstrĢg w folii z warzywami
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 01:00
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
4 pstrĢgi patroszone (po ok. 250
g)
2 Ļrednie marchewki
ď Ļredniego selera
1 por
2 Ļrednie cebule
pþ pħczka natki pietruszki
2 þyŇeczki margaryny
przyprawy: sl, pieprz
Sposb przyrzĢdzania:
Obrane i umyte marchew i seler pokrj w grubsze zapaþki, cebulħ w kostkħ, por w pþksiħŇyce.
Na patelni rozgrzej 1 þyŇkħ margaryny i podsmaŇaj pokrojone warzywa przez okoþo 10 min.
Opþukane pstrĢgi natrzyj solĢ i pieprzem. Wypeþnij ich wnħtrze podsmaŇonymi warzywami. Tak
przygotowane pstrĢgi ukþadaj na folii aluminiowej, posmaruj resztĢ margaryny i zawiı.
Wszystko poþŇ na grillu i piecz ok. 30 min.
PstrĢg w zioþach owiniħty w plastry
boczku wħdzonego
stopieı trudnoĻci:
czas przygotowania: 00:35
iloĻę porcji: 4
Skþadniki:
4 pstrĢgi Ļredniej wielkoĻci
8 plastrw boczku wħdzonego
natka pietruszki
przyprawy: sl, pieprz, zioþa
prowansalskie
Sposb przyrzĢdzania:
Posiekaj natkħ pietruszki i wþŇ do Ļrodka pstrĢga. Obsyp rybħ zioþami prowansalskimi,
przypraw solĢ i pieprzem. Owiı rybħ plasterkami wħdzonego boczku. Przypnij boczek
wykaþaczkami, aby rwnomiernie przylegaþ do ryby.
WþŇ pstrĢga do metalowej siatki. SmaŇ na Ļrednio rozŇarzonym grillu przez ok. 20 min czħsto
obracajĢc.
Plik z chomika:
maj4ka
Inne pliki z tego folderu:
Kulinarne inspiracje Tesco - Zupy.pdf
(2520 KB)
Kulinarne inspiracje Tesco - Warzywa i owoce z grilla.pdf
(1624 KB)
Kulinarne inspiracje Tesco - Sałatki i dodatki do grilla.pdf
(3030 KB)
Kulinarne inspiracje Tesco - Sałatki.pdf
(3226 KB)
Kulinarne inspiracje Tesco - Ryby i owoce morza z grilla.pdf
(1634 KB)
Inne foldery tego chomika:
aa czasopisma Włoskie
Apetyt czasopismo
BIBLIOTECZKA PORADNIKA DOMOWEGO
BISTRO
ciasta domowe hasło kuchnia
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin