SZJ - Nowe pytania.doc

(22 KB) Pobierz
  1. W którym systemie mowa jest że zanieczyszczający płaci – ISO 14000
  2. DDD- kontrola międzyzakładowa
  3. CRM – certyfikowany materiał odwoławczy
  4. PDTA – cykl Deminga
  5. PRC mowa jest w – ISO 22000
  6. Definicja żywności – w ustawie 178
  7. Audit wewnętrzny może przeprowadzić – osoba pracująca w tej samej firmie w innym dziale
  8. Audit klientów to – audio drugiej strony
  9. Sprawdzanie zgodności z wymaganiami – weryfikacja czy certyfikacja
  10. Odczynniki muszą – mieć określoną czystość
  11. Działanie naprawcze to – stworzenie instrukcji stanowiskowej, uzupełnienie kart zapisów, spr rur w pasteryzatorze, wylanie warstwy ekspodycyjnej
  12. Zagrożenie biologiczne to – karaluch
  13. Prawa żywnościowe są w ustawach 852…178
  14. Codex alimentarus to - wytyczne dla systemu HACCP ( program higieny..)
  15. Skuteczność mycia spr przez- sprawdzenie kart zapisów
  16. Wartość krytyczna to – mierzalny środek kontroli
  17. BRC dotyczy – marki własnej
  18. ISO 9004 – wytyczne dla systemu, pomoc dla wdrożenia 9001, podstawowe definicje
  19. Wynik próbki przywiezionej z mleczarni dotyczy- całej produkcji, tylko tej próbki, to wartość szacunkowa, mleka z gospodarstwa
  20. Traceability to – podążanie za śladem
  21. ISO 22000- od rolnika po konsumenta
  22. Podwykonawstwo – za zgoda klienta wykonane przez laboratorium akredytowane
  23. Toksoinfekcje - enterotoksyny wytworzone w organizmie człowieka
  24. ISO 17025 – produkcja pierwotna
  25. GMP i GHP muszą być spełnione w celu – wdrożenia systemu HACCP
  26. ISO 22000 dotyczy – nadzór nad całym łańcuchem żywnościowym
  27. Prowadzenie zapisów ma na celu – odtworzenia procesu produkcyjnego

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin