Roladki wieprzowe.doc

(1 KB) Pobierz

             Roladki wieprzowe

70 dag wieprzowego mięsa mielonego sól pieprz ,3 długie kawałki parzonej białej kiełbasy,olej ,kilka liśći kapusty 2 jajka,kajzerka szklanka mleka,pół strąka papryki, po pół łyżeczki słodkiej papryki i majeranku szklanka bulionu

Liśćie kapusty dobrze sparz wrzątkiem i lekko rozbij tłuczkiem ich twarde nerwy.Kawałki białej kiełbasy dokładnie  owiń liśćmi.Kazjerkę namocz w mleku,odciśnij.Mięso mielone połącz z bułką,dodaj przyprawy do smaku.Wymieszaj z jajkiem ,dobrze wyrób.Podziel masę na 3 częśći i uformuj 3 placki o grubośći 1/2 cm.Na środku każdego ułóż kiełbasę w kapuśćie zwiń roladki.Obsmaż roladki ze wszystkich stron na oleju przełóż do rondla wlej bulion.Posyp posiekaną papryką,przykryj i duś 10 minut

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin