Dorsz zapiekany w śmietanie.doc

(45 KB) Pobierz
Dorsz zapiekany w śmietanie ( ilość skladników podaje " na oko" )

Dorsz zapiekany w śmietanie   ( ilość skladników podaje " na oko" )

 



       

 

Skladniki:  

- 4 kostki fileta rybnego

 - 30 dkg pieczarek ( można ich  dodać znacznie        mniej)

 - 2 cebule

 - 1 szkl. kwaśnej śmietany

 - ok. 20 dkg żółtego sera

  - sól , pieprz

 

Wykonanie: 

Rybę posolić , popieprzyć i lekko przysmażyć na patelni. Pieczarki i cebulę pokroić w talarki , przysmażyć pod koniec smażenie posypać pieprzem i solą..

Zółty ser zetrzeć na terce.

W naczyniu żaroodpornym na dno układać rybę, na to przysmażone pieczerki z cebulą, wszystko zalać śmietaną wymieszaną z odrobiną soli, całość posypać startym serem.

Wstawić do piekarnika i piec ok. 20 min

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin