Sos chrzanowy.txt

(0 KB) Pobierz
Sos chrzanowy
... �y�k� czubat� mas�a lub margaryny rozpu�� w rondelku,nast�pnie dodaj �y�k� m�ki,rozmieszaj,dolej p� litra wody (tylko nie gor�cej,bo mog� zrobi� si� kluchy),mieszaj�c ca�y czas doprowad� do zagotowania.Gdy sos si� zagotuje i zg�stnieje dodaj 1 kostk� bulionow�,najlepsza b�dzie drobiowa. Rozprowad� kostk� dobrze w sosie,tak �eby si� rozpu�ci�a, nast�pnie dodaj 2 �y�eczki chrzanu ze s�oiczka,rozprowad�,spr�buj (je�li wyda Ci si�,�e za ma�o chrzanu-dodaj jeszcze troch�),wlej �mietan�,wymieszaj i gotowe!

Do tych jajek polanych sosem proponuj� jeszcze pieczarki upieczone na patelni.
Na patelni� wrzucam troch� margaryny, wrzucamy pieczarki,umyte i pokrojone w �wiartki.Nast�pnie pieczarki posypujemy sol�, papryk� mielon� i opr�szam m�k�.Chwil� poddusz� i podaj� na talerz wraz z ziemniakami i jajkami polanymi sosem chrzanowym.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin