Fasola po polsku 25 dag fasoli Ja�, 8 dag cebuli, 16 dag kie�basy, 8 dag boczku w�dzonego, 6 dag smalcu, 1 dag m�ki, 2/5 l wywaru z ko�ci i w�oszczyzny, 2 dag miodu, 1 dag rodzynek, sok z cytryny, czosnek, pieprz, s�l Fasol� ugotowa� do mi�kko�ci na sypko. Ze smalcu i m�ki sporz�dzi� zasma�k� i rozprowadzi� wywarem. Kie�bas� pokroi� w plastry, boczek w paski i zasma�y� z drobno posiekan� cebul�. Doda� mi�d i drobno posiekane rodzynki. Zmiesza� z zasma�k�, doprawi� do smaku czosnkiem, sol�, pieprzem i cytryn�, zagotowa�. po��czy� z ugotowan� fasol� i ca�o�� chwil� dusi�. Podawa� z pieczywem.
MocTHC