Sk�adniki: 1 kapusta peki�ska 1 filet z indyka 3 pomidory 3 og�rki przyprawa do gyrosa lub kebaba p�czek zielonej pietruszki 1 �redni s�oiczek majonezu 2 �y�ki ketchupu 3 �y�ki jogurtu naturalnego Spos�b przygotowania: Mi�so z indyka zgrabnie na ma�e kawa�ki tniemy i po�ow� przyprawy delikatnie sypiemy. Potem na patelni dok�adnie je dusimy, Kiedy stygnie, kapust� bardzo drobniutko kroimy, a potem te� w kosteczk� og�rka i pomidora. Odk�adamy i sosem zaj�� si� jest ju� pora. Majonez, ketchup i jogurt ze sob� porz�dnie mieszamy i reszt� przyprawy jeszcze do tego dok�adamy. Potem warstwy k�adziemy: mi�so, og�rek, nast�pnie pomidor, kapusta i teraz sosem lejemy pi�knie. I dalej: pomidor, og�rek, indyk, pekinka, sos. Pekinki cz�� zielona, pietruszka wie�czy stos. Do lod�wki wk�adamy na godzink� lub dwie. Na st� k�adziemy i znika, nim zd��ysz obejrze� si�.
maan131313