Omlet.pdf
(
53 KB
)
Pobierz
2707595 UNPDF
Omlet
Składniki
3 jaja, 3 łyżki śmietany, masło do smarowania naczynia, sól,
pieprz
Sposób przyrządzania
Jaja i śmietanę ubić z przyprawami. Masłem suto wysmarować płytkie naczynie
żaroodporne, najlepiej szklane i okrągłe (średnica 23 cm), wlać masę jajeczną. Przykryć
pergaminem i mikrofalować 2 minuty przy ŚREDNIEJ MOCY (50 proc.). Na wpół ściętą
masę przesunąć łopatką z brzegu na środek naczynia, natomiast ze środka - do brzegu i
mikrofalować przy ŚREDNIEJ MOCY (50 proc.) przez 2 minuty. Pośrodku omleta ułożyć
wybrane nadzienie, złożyć, mikrofalować 30-40 sekund przy NISKIEJ MOCY (30 proc.).
Podawać natychmiast, najlepiej z sałatą.
Proporcje dla 1-2 osób.
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Aromatyczne naleśniki z jabłkami.pdf
(34 KB)
Czesterki.pdf
(30 KB)
Jaja w sosie pomidorowym.pdf
(46 KB)
Jaja z boczkiem.pdf
(56 KB)
Jajecznica z ziemniakami i szynką.pdf
(56 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Dania rybne
Desery
ebooks
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin