Ryba na czerwono.pdf
(
43 KB
)
Pobierz
34420149 UNPDF
Ryba na czerwono
Składniki
1 kg chudej ryby, 2 pomidory, 2 cebule, czerwona papryka, 2
ząbki czosnku, filiżanka bulionu mięsnego, 2 łyżki masła, po
gałązce świeżego estragonu i tymianku, listek laurowy, pieprz,
sól
Sposób przyrządzania
W rondlu rozgrzać masło, wrzucić drobno pokrojoną paprykę i posiekaną cebulę .
Mieszając, smażyć 5 min. Włożyć kawałki ryby, obsmażyć z dwóch stron. Dodać obrane
i pokrojone w ćwiartki pomidory, posiekany czosnek i zioła. Wlać gorący bulion,
przyprawić pieprzem. Dusić na małym ogniu 20 min.
1 porcja zawiera: 39 g białka, 7,2 g tłuszczu, 1, 9 g błonnika, 131 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Ryba po amerykańsku.pdf
(45 KB)
Ryba po olsztyńsku.pdf
(43 KB)
Ryba faszerowana w galarecie.pdf
(55 KB)
Ryba duszona z grzybami.pdf
(41 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Desery
ebooks
ksiązki kucharskie - program
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin