Ryba zapiekana z grzybami i parmezanem.pdf

(51 KB) Pobierz
32386767 UNPDF
Ryba zapiekana z grzybami i parmezanem
Składniki
50 dag filetów rybnych świeżych lub rozmrożonych, 15 dag
pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki masła, pół szklanki gęstej
śmietany, 3 łyżki parmezanu lub innego podsuszonego
startego żółtego sera o ostrym smaku, 3 łyżki tartej bułki,
łyżeczka słodkiej papryki, pieprz, sól, olej do smażenia
Sposób przyrządzania
Obrane i umyte pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę obrać,
pokroić w ósemki i obsmażyć na oleju razem z pieczarkami. Wyłożyć do
żaroodpornego naczynia. Na pieczarkach ułożyć filety rybne i piec ok. 20 minut w
nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C. Masło rozetrzeć ze śmietaną, serem,
solą i pieprzem. Sosem zalać gorącą rybę, posypać tartą bułką i papryką. Zapiekać
ponownie 15-20 minut. Podawać gorące, posypane zieloną pietruszką, z surówką z
białej kapusty.
 
32386767.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin