Ryba zapiekana z grzybami i parmezanem.pdf
(
51 KB
)
Pobierz
32386767 UNPDF
Ryba zapiekana z grzybami i parmezanem
Składniki
50 dag filetów rybnych świeżych lub rozmrożonych, 15 dag
pieczarek, 2 cebule, 2 łyżki masła, pół szklanki gęstej
śmietany, 3 łyżki parmezanu lub innego podsuszonego
startego żółtego sera o ostrym smaku, 3 łyżki tartej bułki,
łyżeczka słodkiej papryki, pieprz, sól, olej do smażenia
Sposób przyrządzania
Obrane i umyte pieczarki pokroić na plasterki. Cebulę obrać,
pokroić w ósemki i obsmażyć na oleju razem z pieczarkami. Wyłożyć do
żaroodpornego naczynia. Na pieczarkach ułożyć filety rybne i piec ok. 20 minut w
nagrzanym piekarniku w temperaturze 200°C. Masło rozetrzeć ze śmietaną, serem,
solą i pieprzem. Sosem zalać gorącą rybę, posypać tartą bułką i papryką. Zapiekać
ponownie 15-20 minut. Podawać gorące, posypane zieloną pietruszką, z surówką z
białej kapusty.
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Ryba po amerykańsku.pdf
(45 KB)
Ryba po olsztyńsku.pdf
(43 KB)
Ryba faszerowana w galarecie.pdf
(55 KB)
Ryba duszona z grzybami.pdf
(41 KB)
Ryba duszona z ziemniakami.pdf
(53 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta i ciasteczka
Dania mięsne
Desery
ebooks
ksiązki kucharskie - program
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin