Poduszeczki francuskie.pdf
(
31 KB
)
Pobierz
59392630 UNPDF
Poduszeczki francuskie
Składniki Przepis
płat gotowego mrożonego ciasta
francuskiego
ser żółty (np. zamojski)
sól gruboziarnista
pieprz
ostra papryka
kminek
jajko
Ciasto rozmrozić. Rozwinąć płat na stole i pokroić na
małe prostokąty o wymiarach około 2x3 cm.
Rozbełtać jajko i posmarować nim ciasto. Następnie
posypać je cienką warstwą sera startego na tarce o
małych oczkach, a potem wszystkie ciasteczka
posolić.
Część prostokącików popieprzyć, inne oprószyć
papryką, jeszcze inne posypac kminkiem, a niektóre
zostawić tylko z solą.
(Można też pokroić ciasto dopiero po obsypaniu go
wszystkimi składnikami).
Ciasteczka przekładać na blachę wyłożoną
sreberkiem do pieczenia i wkładać do piekarnika
nagrzanego do 220-230 stopni na krótko, ponieważ
szybko rosną. Trzeba bardzo uważać, żeby się za
mocno nie zrumieniły - tylko odrobinkę.
Plik z chomika:
polishmate
Inne pliki z tego folderu:
Bułeczki maślane.pdf
(44 KB)
Bułeczki z bananami.pdf
(19 KB)
Bułki pszenne.pdf
(42 KB)
Chałka.pdf
(35 KB)
Ciasteczka kręcone przez maszynkę.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
Dania mięsne
Dania rybne
Desery
ebooks
ksiązki kucharskie - program
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin