Łosoś z sosem tatarskim.pdf
(
49 KB
)
Pobierz
34420192 UNPDF
Łosoś z sosem tatarskim
Składniki
4 porcje (po 15 dag) filetów z łososia, jajo, 3 łyżki mleka, ćwierć
szklanki mąki kukurydzianej, 2 łyżki mąki pszennej, łyżka oliwy,
łyżka masła, duży pomidor, ćwierć łyżeczki soli, szczypta pieprzu
cayenne. Sos: pół szklanki majonezu, jajo na twardo, sok z
połowy cytryny, szalotka, 2 korniszony, łyżka posiekanego
koperku
Sposób przyrządzania
Z umytych i osuszonych filetów zdjąć skórę, mięso obtoczyć w jaju roztrzepanym z
mlekiem, a następnie w panierce z mąki kukurydzianej, wymieszanej z mąką pszenną i
przyprawami. Zawinąć filety w pergamin lub folię i włożyć do lodówki na 20 min. Przez
ten czas przygotować sos, mieszając majonez z sokiem z cytryny, drobno posiekanymi
korniszonami, szalotką, koperkiem oraz jajkiem pokrojonym w drobną kostkę. Filety
smażyć na dobrze rozgrzanej oliwie z dodatkiem masła, po 2 min z każdej strony.
Osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku i przełożyć na półmisek lub wprost
na talerze. Na każdej porcji ułożyć gruby plaster pomidora i polać sosem tatarskim.
Podawać ze świeżym pieczywem jako gorącą przekąskę lub smażonymi ziemniakami i
surówką z marchwi i chrzanu na drugie danie. (100 g - 210 kcal).
Plik z chomika:
makslojer
Inne pliki z tego folderu:
Śledziówka.pdf
(51 KB)
Śledź marynowany z kaparami.pdf
(55 KB)
Śledzie.pdf
(50 KB)
Śledzie zapiekane.pdf
(54 KB)
Śledzie w pierzynce.pdf
(58 KB)
Inne foldery tego chomika:
amateur
atcht
Babycook
Bigfish Games - Cradle of Rome Crack {DanManInSane}
Bóle kręgosłupa - poradnik medycyny naturalnej
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin