Budyń grysikowy.doc

(126 KB) Pobierz
Budyń grysikowy

Budyń grysikowy

składniki

·         9 łyżek cukru

·         9 łyżek kaszy manny

·         1 litr mleka

·         2 łyżki masła

·         2 łyżki wiórków kokosowych

·         1/2 torebki cukru waniliowego

 

             
 
 
sposób przygotowania

Mleko zagotuj z cukrem. Powoli, ciągle mieszając, wsypuj kaszę mannę. Gdy masa zacznie się gotować i gęstnieć, zdejmij garnek z ognia, dodaj masło, wiórki kokosowe i cukier waniliowy, wymieszaj. Masę wlej do skropionej wodą formy o średnicy 25 cm. Wstaw na 5-6 godzin do lodówki. Pokrój w kosteczkę, przed podaniem posyp cynamonem i posiekanymi orzechami włoskimi.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin